Tivoli Seiterä & Linnanmäki ilolla esittelevät: Pellen Talo!

Linnanmäelle saapuu pian upouusi huvittelulaite Pellen Talo, jossa pääsee seikkailemaan värikkäissä huoneissa yhteensä kolmessa kerroksessa. Talossa on mm. pyörivä tynnyri ja liikkuvat portaat. Vauhtiin pääsee myös veikeästi kiemurtelevan liukumäen lävitse! ”Pellen Talo on moderni huvittelutalo, joka tulee tuomaan pirteän lisän laitevalikoimaamme seuraavaksi kolmeksi kaudeksi. Tämän jälkeen huvittelutalo lähtee kiertämään Suomea yhdessä Tivoli Seiterän kanssa”, Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin kertoo.

“Odotamme innolla, että talo pääsee tuottamaan kiertävää iloa hupikaravaanimme mukana, tivoli Seiterän johtaja Tuomo Seiterä toteaa. “Oman lisämausteensa hankintaan tuo yhteinen historiamme. Nyt talon myötä tivolimme palaa yhteisten juurien äärelle. On kunnia, että voimme tehdä yhteistyötä.”

Tivoli Seiterän historia linkittyy vahvasti Linnanmäkeen. Tuomo Seiterän isä Lauri Seiterä aloitti vuonna 1946 yhteistyön Lasten Päivän Säätiön kanssa. Tuloksena syntyi Helsingin Messukentällä sijaitseva tivoli, joka kiersi myös muualla Suomessa. Kun Linnanmäki vuonna 1950 perustettiin, oli Lauri Seiterä yksi sen keskeisistä hahmoista. Laurilla oli puistossa useita erilaisia pelejä, mm. ammuntaa, renkaanheittoa, tykkipeli ja pommituspeli.

Legendaarisen Vedenneitohallin syntysijoilla

–Vuonna 1951 Lauri avasi Linnanmäelle legendaarisen Vedenneitohallin, yhden sen kuuluisimmista kohteista, tivolin hallintojohtajana toimiva Tuomon vaimo Mari Seiterä kertoo. Vedenneitohallissa asiakas sai palloja, joilla yritettiin osua pieniin valkoisiin maalitauluihin. Mikäli maaliin osui, niin lavoilla istuvat vedenneidot tipahtivat kirkaisten veteen. –Myös Laurin ja Tuomon äidin Johannan tiet kohtasivat juuri Linnanmäellä ja pelinhoitajasta tuli rouva Seiterä, Mari jatkaa. Johanna Seiterä toimi pitkäaikaisesti vedenneitohallin hoitajana vuodesta 1958 alkaen. –Kävipä itse presidentti Urho Kekkonenkin kokeilemassa Vedenneitohallia!, Tuomo kertoo. Suosittu Vedenneitohalli jatkoi Linnanmäellä aina kesän 1981 loppuun asti, jonka jälkeen paikalle rakennettiin peliautomaattihalli.

Myös Tuomon nuoruusmuistoihin Linnanmäki liittyy vahvasti: – Olin töissä Vedenneitohallissa, vahtimestarina, kassana ja pallopoikana, Tuomo muistelee. Myös kaikki laitteet tulivat tutuksi, sillä Tuomon kummitäti ja -setä Sara ja Bo Ekelund toimivat Linnanmäellä ohjelmapäällikkönä ja toimitusjohtajana: –Synttärilahjana oli aina kenkälaatikollinen vapaalippuja!

Linnanmäen autoradan siivittämänä tien päälle

Vuonna 1965 Lauri Seiterä osti Linnanmäen entisen autoradan, josta syntyi pohja omalle kiertävälle tivolille ja Huvipuisto Seiterän toiminta alkoi 1966. Ensimmäisenä vuonna sähköautoradan lisäksi mukana oli Vauhtivirveli-karuselli sekä useita pelejä. Laitteet kulkivat traktoreilla ja junavaunuissa. Vuosien varrella Seiterässä nähtiin myös vapaaesityksiä, mm. surmanhyppyjä ja trapetsitaiteilua.

Tuomo Seiterästä tuli tivolin johtaja vuonna 1991, ja hän jakaa vetovastuun nyt yhdessä vaimonsa Marin kanssa. –Perheyrityksemme elämäntehtävä on tarjota iloa porukalle hurvittelun, herkkujen ja hauskan yhdessäolon äärellä siellä missä ihmiset ovat, halki Suomen, Mari Seiterä toteaa. Yli viisikymppinen Tivoli Seiterä on hupivallankumouksen asialla tavoitteenaan tehdä Suomesta hauskempi mesta paikkakunta kerrallaan. Tivoli Seiterä työllistää noin 40 tivolityöntekijää ja kauden aikana vieraillaan noin 30 paikkakunnalla. Laitteita ja pelejä kiertävässä tivolissa on noin 30. –Tivolimme värikäs porukka rakastaa huvin vuoksi tien päällä olemista. On todella hienoa, että 55-vuotisjuhlissamme iloa on mukanamme tuottamassa myös Pellen talo, Tuomo toteaa.

Lisätietoja:

Tivoli Seiterä:
Tuomo Seiterä, 0400 415 422
Mari Seiterä, 0500 415 422
mail@tivoliseitera.fi

Linnanmäki:
Pia Adlivankin, toimitusjohtaja
040 418 7788
pia.adlivankin@linnanmaki.fi