51 tunnin maailmanennätys onnistui!

Tivoli Seiterän ja Sami Virosen yrittämä Guinnessin maailmanennätys Pisimpään yhtäjaksoisesti huvipuisto-/tivolilaitteessa vietetty aika -kategoriassa saatettiin onnistuneesti loppuun.

Sami Virosen tavoitteena oli ylittää nykyisin voimassaoleva 50 tunnin ennätys tunnilla eli olla Tivoli Seiterän Super Waltzerissa yhteensä 51 tuntia. Ennätystä tehtiin Vantaalla Tikkurilan urheilupuistossa 30.8. noin klo 16.40 –1.9. klo 19.40.

Ennätysyrityksen tavoitteluun mahtui monta vaihetta, erityisesti väsymystä vastaan taistelua. Paikalla oli koko ajan ensihoitohenkilökunta varmistamassa Samin terveydentilaa ja kuntoa. –Nyt on sanaton olo, Sami Vironen kommentoi. –Suuri kiitos kuuluu kaikille tsemppaajille ja tivolin uskomattomalle henkilökunnalle. Me tehtiin tämä yhdessä!

–Lopullinen vahvistus ennätyksestä saadaan Guinnessilta marraskuun loppuun mennessä, mutta kaikkemme teimme, ettei mikään yksityiskohta jäänyt täyttymättä, Tivoli Seiterän hallintojohtaja Mari Seiterä toteaa.

Kuvat ja aiempi mediatiedote median käyttöön:
Kuvia Super Waltzerista, Sami Virosesta sekä #51tuntia-tunnus:
 https://drive.google.com/open?id=1W92VMjgbK_ybxk-0PSXLCSL_xXmZELqC

Mediatiedote 27.8.18

Tivoli Seiterä ja Sami Vironen ovat päättäneet yrittää tehdä Guinnessin maailmanennätyksen Pisimpään yhtäjaksoisesti huvipuisto-/tivolilaitteessa vietetty aika -kategoriassa! Nykyinen ennätys on belgialaisen Sam Clauwn nimissä vuodelta 2014 ja kestoltaan 50 tuntia.  Sami Virosella on tavoitteena ylittää ennätys tunnilla eli olla Tivoli Seiterän Super Waltzerissa yhteensä 51 tuntia. Ennätystä tehdään Vantaalla Tikkurilan urheilupuistossa 30.8. klo 16.30 –1.9. klo 19.30.

Oman haasteensa tuo kieputtavan karusellilaitteen hurjuus. –Nykyinen ennätys on tehty viikinkilaivatyyppisessä laitteessa, joka on kuin possujuna suosikkilaitteeseeni Super Waltzeriin verrattuna, Sami Vironen toteaa. –Idea ennätysyritykseen syntyi keskikesällä. Tempaus sopii mielestämme Hupivallankumous-teemaamme, haluamme tuottaa iloa ja hauskuuttaa monin eri tavoin! Hieman on vakuutteluja tarvittu, että olen tosissani, mutta nyt toteuttamiseksi on tehty koko porukalla hartiavoimin töitä, Vironen kertoo. –Meistä tämä tekee kunniaa myös legendaariselle Super Waltzerille, joka on vuodesta toiseen suosituimpia laitteitamme, Tivoli Seiterän johtaja Tuomo Seiterä toteaa. –Waltzerissa saa aina suoran palautteen asiakkailta – sen näkee ja yleensä myös kuulee!

Tarkkojen sääntöjen mukaan
Guinnessin maailmanennätyksiä sääntelevät erittäin tarkat säännöt, laitteessa ollessa ei esimerkiksi saa torkahtaa tai nukkua. Jokaista kieputustuntia kohden saa pitää viiden minuutin jaloittelutauon. Laite saa olla tivolin aukioloaikoina myös yleisön käytettävissä, mutta kierrosten pituudet ja pysähdykset on säännelty tarkasti. –Kyytiin on siis erittäin tervetullut, mutta sekuntienkaan heittoja ei sääntöjen puitteissa sallita tai maailmanennätys hylätään, Sami Vironen toteaa.

Ennätystä valvoo neljän tunnin vuoroissa koko ajan kaksi ulkopuolista henkilöä, joiden lokikirjojen tulee olla aukottomia. Ennätystä tekevää henkilöä myös mm. videokuvataan koko ajan niin, että ajanottokello näkyy ja tämä tallenne toimitetaan Guinnessille. –Lopullinen vahvistus ennätyksestä saadaan Guinnessilta marraskuun loppuun mennessä, mutta kaikkemme tehdään, ettei mikään yksityiskohta jää täyttymättä, Tivoli Seiterän hallintojohtaja Mari Seiterä toteaa. –Jos tämän projektin maaliin menon ratkaisee  Samin motivaatio, niin siitä kokonaisuus ei varmasti jää kiinni. Meidän kaikkien muiden tehtävä on varmistaa teknisen puolen toimivuus ja virheettömyys.

Treeniä ja turvallisuuden hallintaa
Sami Vironen on valmistautunut koitokseen treenaamalla pitkäkestoista laitteessa olemista muutamien tuntien pätkissä. Ennätysyritykseen lähdetään innokkaana, mutta järkevästi. –Totta kai näin pitkäkestoiseen kieputukseen sisältyy myös riskejä. Lääkärin ja turvallisuushenkilökunnan konsultaatio on tehty ja paikalla on ensiapuhenkilökuntaa varmistamassa Samin kunnon. Terveyttä uhmaten ennätystä ei haluta tehdä, Tuomo Seiterä toteaa.

Seuraamista paikan päällä tai livestreamin kautta
Ennätysyritys streamataan koko ajan suorana YouTubeen, joten sitä voi seurata Tivoli Seiterän kanavalla ja nettisivuilla. Yleisön ottamia kuvia voi seurata somesta tunnisteella #51tuntia. Tikkurilaan pystytetään kisakatsomo, jossa voi nauttia mm. grilliherkkuja. Lauantaina tivolissa on myös muuta oheisohjelmaa.
–Toivomme saavamme maailmaennätyksen Suomeen ja kutsumme paikalle runsaasti kannustusjoukkoja tsemppaamaan, Seiterät ja Sami Vironen toteavat.

Tausta-aineistoa median käyttöön:
Voimassaolevan maailmanennätyksen video https://www.youtube.com/watch?v=yiDU1D1TYrk
Video vastaavasta laitteesta kuin Seiterän Super Waltzer: https://www.youtube.com/watch?v=aAMGinzsSTc

Kuvat median käyttöön:
Kuvia Super Waltzerista sekä #51tuntia-tunnus:
 https://drive.google.com/open?id=1W92VMjgbK_ybxk-0PSXLCSL_xXmZELqC

Lisätietoja:
Sami Vironen, pr- ja viestintävastaava, 040 519 2168, info@tivoliseitera.fi
Mari Seiterä, hallintojohtaja, 0500 415 422, mail@tivoliseitera.fi